Историята на марката ТCX започва през 1999г.  с пускането на първите обувки за мотористи с международен патент- T.C.S.®(Torsion Control System). Тази система позволява контролирано движение на стъпалото странично и надлъжно, като по този начин предпазва глезена от нараняване.

T.C.S.® системата е тотален успех за TCX

Благодарение на успеха на T.C.S.® , TCX успява да се превърне в лидер в своя отрасъл, като това се случва не само в Италия, а и в цяла Европа и по света.

В днешно време TCX е производител, чиято гама от мото обувки е изключително богата и пълна. Тя включва: 

  • мото боти;

  • мото кецове;

  • ботуши за мотор.

по този начин компанията прозивежда модели за всички мотористи, независимо дали карат карат на шосе, офроуд или просто за забавление в града.

TCX е първата компания в сектора, която въвежда CE сертификат за всичките си продукти.


WE FOCUS ON BOOTS - Фокусирани върху ботушите 

TCX е компания фокусирана върху мото ботушите. Този фокус е и ангажимент на компанията за качество и комфорт.

Във всеки продукт има елементи на ръчна изработка. Също така се прилагат и иновативни технологии и десетилетия практически знания, опит и изследвания в производството на ботуши за мотор и мото обувки.

И разбира се резултатите са изключителни обувки за мотор. Всяка колекция се отличава и  има своето ненадминато представяне, функционалност, стойност и стил!

ЗАЩО СА БЕЗОПАСТНОСТНИ ОБУВКИТЕ И БОТУШИТЕ НА TCX

Осъзнавайки, че безопасността е най-важното за мотоциклетиста, TCX® е лидер в това отношение, с патентовани ефективни системи и прецизно настройване през годините в стремеж към все по-екстремна защита, без изобщо да забравя да го комбинира с максимален комфорт. TCX са първите (2000 г.), които пускат на пазара ботуши за мотористи, сертифицирани съгласно EN13634

КАКВИ ТЕХНОЛОГИИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ В TCX

Иновативните решения и патентованите от TCX® системи са тайната на най-добрите в света обувки за мотористи. Докато някои от системите на TCX® се фокусират върху защитата и производителността, други обединяват първокласен комфорт и превъзходна функция.

КАКВО Е КАЧЕСТВОТО НА TCX БОТУШИТЕ И ОБУВКИТЕ

При обувките и ботушите за мотор на TCX® осигуряването на качество започва със строг контрол на доставките и вътрешно фирмено тестване на всички материали.

Едва след като избраните материали достигнат стандарта на TCX® те биват използвани. Обувките се използват от най-добрите мотоциклетисти в света, при някои от най-трудните условия.

Тъй като най-взискателните мотористи в света са се научили да оценяват качеството на носените от тях мото обувки, фокусът на TCX® върху качеството е ненадминат.