Ботушите за мотор са изключително важна част от екипировката на моториста, те защитават краката и глезените.

- Скъпи са!

- Да, знаем!

Но, мото екипировката е единственото нещо, което стои, между моториста и околната среда. Тя, трябва да бъде, добре подбрана и възможно най-качествена.

Ако все още не желаете да инвестирате в чифт мото ботуши, възможно е да използвате работни такива, с общо предназначение. Те имат твърдо бомбе и донякъде ще свършат работа, но не точно и сега ще обясним защо.


Работните ботуши ще се износят много бързо и няма да ви осигурят достатъчна стабилност, а тя е изключително важна, особено, когато слизаме от мотора.

Един бърз съвет, карането на мотор не е шега работа и може да бъде доста опасно, ако не се подходи сериозно.  Затова е хубаво,  разхода  за мото екипировка, да бъде предвиден, още преди покупката на мотора.

Не правете икономия, добрата екипировка спасява живот!

Сега, нека обърнем внимание и на ботушите за мотор!


Какви трябва да са?

Трябва да са удобни, ако не са правилно избрани и не са достатъчно удобни, това ще доведе до по-бърза умора, по време на каране. Да могат да ви предпазят от топлината на изпускателните тръби, със сигурност няма да се почувствате много добре, ако се изгорите, а температурата там е сериозна. По-голямата част, от ботушите за мотористи предлагат и мембрани, които пазят от намокряне, като същевременно държат краката сухи и проветрени, дори и в най-големите жеги.

Подметките на ботушите за мотор трябва да са плоски и без ток, да издържат на чести удари от отломките на пътя, да издържат на химикали и масло и да поддържат добро сцепление с лоста за превключване на скоростите. Обикновенно подметките са от специални смеси, които да гарантират високата стабилност.


Мото ботушите трябва да държат стабилно глезена и крака, да не му позволят усукване или завъртане, за целта те се изработват от материали като кевлар, стомана и др.

За да се вземат максимално добри ботуши, първо трябва да се реши, за какъв тип мотор и каране ще се използват.

Разгледайте ботушите за мотор предлагани от carmall.bg