2020 г. определено е доста странна и неприятна за тези, които обичат да прекарват по голямата си част от времето на открито. Това в голяма степен важи за хората с афинитет към моторите. Мерките за социално дистанциране ще ни принудят да прекарваме по-гомялата си част от времето вкъщи.

За щастие имаме интернет! Неговите неограничени възможности, ще ни помогнат да бъдем заети.

Facebook и Twitter могат да ни информират с най-новото и интересното всяка минута. Онлайн игрите или играта на конзола, ще осигурят часове на забавление.

Въпреки всичко това, няма съмнение, че всички очакваме момента в който ще подкараме мотора. А сега може да използваме времето си за да изберем правилната машина за нашия тип на каране.

- И така, нека разгледаме няколко интересни модела, които ще се справят еднакво добре, както на асфалт така и на черен път.

Yamaha XT700 Tenere

  • Yamaha е име, което е синоним на качеството в мотоциклетната индустрия и Yamaha XT700 Tenere не е изключение. Приключенски мотор, който може да се похвали с много гъвкавост, благодарение на своето превъзходно окачване и 16-литров резервоар за гориво, което означава, че ще получите обсег от около 400 км. . Това, което отличава XT700 Tenere, e че той се движи плавно и гладко на пътя. А при оff-road е лек и лесен за управление;


Honda CB500X

  • Взимайки много от по-големия си брат Africa Twin, CB500X на Honda е адекватен мотор, който, както много ентусиасти започват да осъзнават, съперничи на много висококачествени, всеобхватни мотори в индустрията. Този мотор в adventure стил предлага меко окачване и добър лостов механизъм, осигурявайки прекрасно изживяване и при двата вида пътни настилки. По-големите колела и високата рамка правят карането по чакълести пътища достатъчно комфортно, а двуцилиндровият двигател с 471 куб. cм означава, че моторът е съвместим с лиценз A2 - което пък означава, че е подходящ за феновете на моторните спортове, които се интересуват от намаляване на вредните емисии;


Ducati Scrambler Desert Sled

  • Името на "scrambler" води началато си от 60-те години! Сега, то e съживено за новото поколение мотористи. По-голямата рамка, по-широките дръжки и по-големият размер на колелата, правят неговото управление изключително лесно и удобно както на гладък път, така и на off-road. На всичкото отгоре, ретро привлекателността на мотора и фактът, че е моделът, с който Хенри Крю се превърна в най-младият човек, който обиколи земното кълбо, го превръщат в истинска легенда;

Kawasaki Versys-X 300


  • Въпреки че може да е един от най-леките и най-малките adventure bike-oве на пазара, Kawasaki Versys-X 300 удобно покрива дълги разстояния. И на двата вида терени, този мотор е впечатляващ. Способен да обикаля с високи скорости, като същевременно има отлична икономия на гориво, Versys-X 300 има възможност да измине около 600 км. с пълен резервоар. Двигателят е много подходящ за неопитен мотоциклетист.