Изберете Категория
Моята кошница

  Спортни мото ботуши

  Ботуши Modeka Speed Tech Black Ботуши Modeka Speed Tech Black
  Купете на лизинг -7 %
  Марка: MODEKA
  състезателен ботуш висококачествена телешка кожа подсилен в областта на превключване на скоростите защита на пищяла и кокалчетата възможнот за подмяна на плъзгача при износване много добра вентилация армировка на петата и и предната част на стъпалото светлоотразителни детайли   у..
  298.00лв. 277.14лв.
  Ботуши Modeka Speed Tech Black/White Ботуши Modeka Speed Tech Black/White
  Купете на лизинг -7 %
  Марка: MODEKA
  състезателен ботушвисококачествена телешка кожаподсилен в областта на превключване на скороститезащита на пищяла и кокалчетатавъзможнот за подмяна на плъзгача при износванемного добра вентилацияармировка на петата и и предната част на стъпалотосветлоотразителни детайли  устойчива на горив..
  298.00лв. 277.14лв.
  Ботуши Modeka Yron Black Ботуши Modeka Yron Black
  Купете на лизинг -7 %
  Марка: MODEKA
  Спортните обувки Yron са част от Sport Collection 2023 на ModekaКомбинирайте го с костюм Yron или друг спортен стилсертифицирани съгласно EN 13634:2017 "защитни обувки за мотоциклетисти"еластична полиестерна тъканподсилване на пищяла и глезенаусилване в областта на превключване на предавкитеподплата..
  329.00лв. 305.97лв.
  Ботуши SECA PULSAR II BLACK Ботуши SECA PULSAR II BLACK
  Купете на лизинг
  Марка: SECA
  Ботуши SECA PULSAR IIХАРАКТЕРИСТИКИ:Изработени от еко кожа;Вътрешна подплата: изработена от антибактериална и дишаща мембранаЗакопчаване посредством цип и велкроУдобна, анатомично оформена стелкаУдъро-абсорбиращи, подсилени протектори на петите и пръститеПротектор на пищялаTPU - защитен протектор на..
  299.00лв.
  Ботуши SECA HYPER WHITE Ботуши SECA HYPER WHITE
  Купете на лизинг
  Марка: SECA
  Ботуши SECA HYPER WHITEХАРАКТЕРИСТИКИ:Изработени в съчетание между естествена и изкуствена кожа;Вътрешна подплата: изработена от антибактериална и дишаща мембранаЗакопчаване посредством цип и велкроУдобна, анатомично оформена стелкаУдъро-абсорбиращи, подсилени протектори на петите и пръститеПротекто..
  359.00лв.
  Ботуши SECA HYPER BLACK Ботуши SECA HYPER BLACK
  Купете на лизинг
  Марка: SECA
  Ботуши SECA HYPER BLACKХАРАКТЕРИСТИКИ:Изработени в съчетание между естествена и изкуствена кожа;Вътрешна подплата: изработена от антибактериална и дишаща мембранаЗакопчаване посредством цип и велкроУдобна, анатомично оформена стелкаУдъро-абсорбиращи, подсилени протектори на петите и пръститеПротекто..
  359.00лв.
  Показва 1 до 6 от 6 (1 страници)

  Спортни Ботуши за Мотор

  Статистиката сочи, че при мото травмите най-голям е делът на нараняванията на краката. А сред тях най-честите са разместване на ставите и разкъсвания на сухожилия - все травми, които изискват дълъг възстановителен период. Затова и ботушите за пистов мотор са така проектирани, че да сведат до минимум неприятните последици от подобни инциденти.

  Характеристики на спортните ботуши за мотор

  Качествените спортни ботуши за мотор са с аеродинамична форма и имат високо ниво на защита на краката ни. Изработени са от леки и здрави материали, устойчиви на износване. Обикновено височината им е до средата на прасеца, но при различните модели тази височина варира. От външната си страна този тип мото обувки имат пластмасови плъзгачи, които предпазват крака на мотоциклетиста при завиване.

  Горната част на мото ботушите за пистов мотор е изработена от кожа. Подметката най-често е от гума, която е устойчива на триене. В зоните на пръстите, петите, пищялите, глезените, както и в областта на превключване на предавката имат подсилени плъзгачи. Още един плюс: често пъти те имат сменяеми компоненти.

  Външната част на някои от моделите спортни ботуши за каране на писта е изработена от карбон и кевлар, а на вътрешната има специални метални плъзгачи. Така се осигурява двойна защита.

  На пътното платно и на пистата спортните ботуши за мотор ни дават максимална защита. Те ни предпазват от хлъзгане, а също така и от усукване и разтягане на краката.

  Основен недостатък на този тип мото ботуши е, че с тях нито дълго време можем да ходим, нито да караме - за разлика от турър ботушите.

  Защо да купим спортни ботуши за пистов мотор от Martin Moto?

  В Martin Moto ще намерите марките:

  Голямо разнообразие, различни ценови диапазони, световно признати марки и добро обслужване - всичко това ще намерите при нас в Martin Moto, когато искате да откриете най-подходящите спортни ботуши за пистов мотор.