Искате да карате пистов мотор 

За разлика от останалите, спортните мотори са създадени за бързо ускорение. Забавни и вълнуващи, но в началото могат да бъдат истинско предизвикателство. 

За това, ето няколко препоръки, за да сте в безопастност и да получите комфорт при карането на пистарката.

Джобен комплект инстументи

Непрактично е да вземете целия си комплкет с инструменти при управлението на пистов мотор. Просто не разполагате с много място, а и трябва да сте максимално леки. Джобен комплект инструменти е перфектното решение. Потърсете такива комплекти инструменти, които разполагат с основните неща.

Каската

Когато карате пистов мотор, задължително е да носите качествена каска за мотор, отговаряща на стандартите за бозопасност. Изберете Full Face каска, тъй като тя предлага максимална защита . Също така, може да изберете каска, която има опция за поставяне на Bluetooth система. Добрите каски са проектирани да бъдат аеродинамични, удобни и сигурни. Каската за мотор е много важна, за да се чувствате в безопасност и да имате увереност

Коженият екип

Кожените екипи не се носят само защото мотористите изглеждат яко в тях. Когато пътувате с висока скорост, свободното облекло може да създаде значително съпротивление. Прилепналият кожен екип ще ви помогне да останете аеродинамични. Освен това, ще блокира вятъра и ще ви поддържа сухи, ще се чувствате комфортно при всякакви метереологични условия. Кожените костюми също предлагат превъзходна защита срещу плъзгане, ако случайно загубите контрол над мотора си.

Ръкавиците

Ако карате бързо в студено време, ръцете ви първи ще почувстват студа. Правилните ръкавици могат да запазят ръцете ви топли и сухи, така че да поддържате оптимален контрол върху вашия мотор в студено време. Препоръчително е да бъдат кожени през студените месеци. През топлите месеци спокойно може да заложите на текстилни ръкавици.

Ботушите

Добър чифт издръжливи ботуши е задължително условие за всеки, който кара пистов мотор Потърсете чифт качествени ботуши за мотор за спортно каране. Такива, които разполагат с множество слайдери и протектори. Ако планирате да карате мотора в студено време, трябва да закупите чифт ботуши с добра вътрешна подплата и изолация, за да не замръзнат пръстите на краката ви.

Светлоотразителни ленти за джанти /кантове/

Въпреки че не подобряват производителноста, те подобрявят значително видимостта на моториста, което е от изключително важно значение за безопасността на мотористите, още повече при пистовите мотри,  поради високата скорост с която се карат.  Светлоотразителните ленти са аксесоар за пистов мотор, които влияе положително и върху визията. 

Лентите за джанти се монтират лесно и могат да бъдат премахнати, ако ви омръзне от тях или искате да смените цветовете.

Нищо не може да се скравни със свободата и скоростта, която ще получите от един пистов мотор. Но бъдете винаги внимателни и карайте разумно.

Това бяха няколко кратки съвета, надяваме се да са от полза.