Предизвикателство при пътуването с мотоциклет си остава липсата на достатъчно място за багаж. Независимо дали става въпрос за багаж или аксесоари е необходимо мястото да се оптимизира, за да избегнем излишните главобилия. Ето няколко основни неща, за които е добре да се помисли преди пътуване.

Багаж

Чантата, която се носи всеки ден, като цяло е твърде малка, когато става въпрос за почивка в продължение на няколко дни или дори седмици. Съществуват различни решения за багаж, така че всичко зависи от нас! Като за начало, разбира се раниците. Избира се според капацитета и с  Г-образната форма, за да е сигурно, че може да се поберат всички „тоалети“. Всякакви варианти съществуват, но някои са повече или по-малко практични. Точно тук идват чантите за седло  : крака, кормило, резервоар.  Те спестяват място и ненатоварват гърба, които и без това е стресиран от изминатите километри върху мотора

Маршрут

След като проблемът с дрехите е решен е време за маршрута . Има мотористи, които винаги имат пътна карта под ръка. Но като цяло нейното място е изместено от GPS  устройствата, смартфоните и техните приложения, които се явяват истински съюзници по отношение на навигацията . Те позволяват да се спести време и винаги да се откриват нови маршрути.  Когато се пътува с други хора или спътник, е хубаво да можете да общувате, без да се налага да викате или да правите излишни движения. Правилно избраното  Bluetooth устройството в този случай ще даде възможност за безопасна комуникация.  За повече спомени от пътуването  може да се помисли за камера на борда!

Инструменти.

Не се стряскайте от това заглавие. Става въпрос  за малък джобен комплект  с  инструменти, който да е под ръка за всеки случай! Вярно е, че при определени обстоятелства е добре да има инструменти. Комплектите за първа механична помощ, сега не заемат повече място от от едно списание.