Мото екипировката е неизменна част от оборудването на моториста. Нейното качество и състояние са може би дори по-важни от това на мотора. 

Но, това е нормално, все пак, тя е всичко което Ви пази от въшните влияния и точно за нея не трябва да пестите. Това неозначава, че трябва да купите най-скъпата екипировка за мотор, но избора трябва да е правилен и качеството възможно най-високо.

Затова сега ще поговорим за избора на панталоните за мотор..  какви са видовете и плюсовете на всеки един от тях

Нека започваме.

Първо разбира се е класиката!

Защо кожени мото панталони

Независимо дали се използват за дълги или кратки пътувания, с висока или ниска скорост, кожените паталони ви осигуряват най-добрата защита. Те са и по-тежки от текстилните, но определено си заслужават.

Те, от своя страна са два вида - за дълъг път и за писта. Моделите за дълъг път, обикновенно са  прави или с леко извити колене, за да ви доставят по-добър комфорт и да се адаптират по-добре към мотора. Състезателните пък са с по-дебела кожа, повече протектори и плъзгачи.


Защо текстилни мото панталони

Това е модел, които всеки моторист трябва да притежава. 

Защо ли ?

Защото по-отношение на комфорта няма да намерите по-добро. Текстилните панталони с лекота могат да се използват и при дъжд, студ, топлина. Те разполагат със сваляща се термо подплата, ципове и водоустойчива мембрана. 


Защо Gore-Tex мото панталони

Ако сте любител на екскурзийте с мотор, точно този вариант е най-"подходящ за Вас. 

Водоустойчиви и дишащи... студ, вятър, слънце с Gore-Tex нищо няма да ви попречи да продължите пътуването си. Ще остане сухи, няма да се изпотявате и ще бъдете предпазени от вятъра. Това e материал, които има висока издръжливост, което пък подсилва вашата защита

Какви са предимствата на мото дънките

Това е перфектният вариант за градски пътувания и скутер мотористи. 

С дънките за мотор вие няма да приличате на моторист. Няма да има нужда да се преобличате, например, когато отиде на работа с мотора. Те са износоустойчиви, разполагат с протектори .. просто ще сте облечени с истински панталони за мотористи, без да го осъзнавате.



В заключение:

Изберете, това което ще ви достави удоволствие и ще се чувствате най-комфортно, но винаги имайте едно на ум по отношение на защитата :)