В края на мото сезона сме, по това време вече се отличават най - предпочитаните продукти за конкретния сезон. 

Ще публикуваме информация за предпочитанията на българските мотористи, като специално в този материал ще отделим внимание на мото каските и най - желанити модели, на които са се спрели българските моторджии. 

*Информацията е изцяло на база опита и впечатленията на Carmall и има информативен характер. 

През мото сезон 2022 много сериозен интерес има към моделите каски на следните марки:

МТ 

Испанската марка и нейните предложения се наложиха доста успешно на българския пазар и вече печелят голяма част от родните мотористите. Предпочитаните модели каски са от основно от следните категории са цели каски /full face/ и градски /скутер каски/ . Тези каски представляват интерес, както за начинаещите така и за моторджии с опит.  Моделите се отличават с доста прилично качество, функционалност и достъпна цена. Покрити са всички стандарти за безопасност. По - голямата част каските на марката разполагат с втори визьор тип слънчеви очила. Система за лесна и бърза смяна на визьора. Заготовка за поставяне на bluetooth както и pinlock за предпазване от изпотяване. Тегло при каските за пистов мотор около 1500 гр., а при скутер каските в диапазона 1000 - 1350 гр.

A-Pro

Засилен интерес има и към предложенията за градските /скутер каски/ на италианците  A-PRO. Съотношението цена - качество е добро и явно градските мотористи го разбират добре и марката печели фенове.

Caberg

Друга марка, която се харесва и често е обект на избор на нашите мотористи е италианската Caberg, те доминират основно с моделите си подходящи за туристически мотори - модуларни каски /flip - up/. Характерни за марката са солидна изработка и прилична цена. По - голямата част от каските на Caberg са подготвени за поставяне на bluetooth, разполагат със система за бърза и лесна смяна на визьорите, визьор тип слънчеви очила. Механизмът на модуларните каски е сигурен и задържа каската в отворено положение, дори по време на шофиране.

О'neal

Макар, че марката основно е насочена към мотокрос екипировката, тази година доста добре се приемат и Full Face моделите. Качестввна изработка, интересни графики, визьор тип слънчеви очила са част от нещата, които привличат българските мотористи да се доверят на техните модели.

Airoh, Agv

И двете марки са добре познати на нашия пазар и нямат нужда от представяне на своите качества, но определено наличието на повече конкурентни, модели и богат избор влияе върху предпочитанията на мотористите, особено на тези, които желаят да експериментират с нещо ново и различно.

В крайна сметка ние ви препоръчваме да подходите с внимание и задълбоченост към избора на каска, защото тя е изключително важна. Разгледайте всичко предлагано на пазара и определете най - подходящият модел за вас, които да отговаря на вашите критерии. 

*Препоръчваме да избягвате китайските модели и непознатите марки