Най-важното от екипировката на моториста е каската!

Трябва да се грижите добре за своята каска, за да извлечете максимума от защитата, която тя предлага.

Като цяло шлемът за мотоциклет има живот около 5 години, а ако се ползва редовно 3 години. Препоръчваме винаги да следвате инструкциите на производителя за почистване на конкретния шлем.

Ако  използвате каска за мотор само от време, препоръчително е да я държите в торба за каска, разбира се на място където няма да бъде изпусната или ударена. Никога не трябва да съхранявате шлема лежащ върху горната му страна или близо до източник на топлина.

- Често ли се замисляте, дали да не промените нещо по дизайна на каската с боя или стикери?

Най-добре, това да се направи от професионалисти, за да се гарантира, че няма да се намали защитата, която вашата каска предлага.

Научете кои са най - добрите каски за мотор 2020

СЪВЕТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ:

  • Всеки ден

Да, не е най-приятното нещо, но е изключително важно, особено за визьора.

Чистият визьор е от особено важно значение за безопаността на моториста. Ако е замърсен с мъртви насекоми или мръсотия, възможноста да попадне нещо в очите е доста голяма. А, особено в движение, това въобще не е приятно и може да доведе до по-големи проблеми. След всяко каране намокрете няколко хартиени кърпи и ги поставете върху визьора за няколко минути, след което просто избършете. Ако визьора ви се надраска трябва незабавно да го смените, тъй като надрасканият визьор може да предизвика заслепяване от фаровете на автомобилите;

*Добре е, когато карате да имате визьор подходящ за конкретните условия.Визьорите с тъмни нюанси могат да бъдат опасни както за вас, така и за останалите участници в движението.Визьори,които имат по-малко от  50% от светлината, неотговарят на нито един стандарт.

  • Всяка седмица

Съвременните каски имат отвори, така наречените въздуховоди,те работят само ако се държат чисти. Всяка седмица отделяйте няколко минути за почистване на въздуховодите, като използвате четка за зъби, след което огледайте добре и се уверете, че няма останали боклуци;

  • Веднъж на 6 месеца

Мото каската събира доста човешки отпадъци - пот, кожа и др. Почиствайте, 2 пъти в годината старателно интериора на каската . Съвременните каски за мотори имат сваляща се и перяща се вътрешна облицовка, което допълнително олеснява процеса. Оставете след това да изсъхне по естествен път.